Merresor erbjuder resor med tåg och buss samt trafikledning och ersättningstrafik med buss. Företaget består av 6 olika affärer där varumärken som Flygbussarna, Flygbussarna Door to Gate, Båtbussarna, Snälltåget, Flygbussarna Charter och Bussakuten ingår. Varje år reser ca 5,5 miljoner passagerare med Merresor och majoriteten av resorna görs med fossilfritt bränsle. Företaget omsätter 700 miljoner kronor, sysselsätter 600 personer och är ISO-certifierade enligt ISO9001 (kvalitet) och ISO14001 (miljö). Merresor AB är en del av Transdev Sverige, en av Sveriges största operatörer inom persontrafik med totalt 3500 medarbetare. 

Merresors vision är att erbjuda bästa möjliga kundupplevelse och som ett led i sitt utvecklingsarbete stärker de upp sin marknadsavdelning med en nyinrättad funktion. Marknadsavdelningen vill effektivisera sitt arbete genom att samordna sina varumärken och etablera ett enhetligt arbetssätt. De vill arbeta datadrivet och på så sätt utveckla kundupplevelsen och bli mer relevanta utifrån kundens specifika behov.

I rollen som Ansvarig kundupplevelsen tillför du strategisk kompetens, analys- och projektledningsförmåga. Du har ett övergripande ansvar för att skapa och driva utvecklingsprojekt i alla kanaler för att stärka kundupplevelsen. Rollen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och utgår från kundens behov i olika kontaktytor. Det innebär att du kontinuerligt utvärderar nya möjligheter att förenkla och förbättra erbjudandet, baserat på nya kundbeteenden och medielandskapets utveckling. Arbetet sker insiktsdrivet med ett ”omni-channeltänk” i grunden. Denna roll kommer att bli marknadschefens högra hand som hjälper till med att hålla ihop strategin och det operativa arbetet.

För att lyckas i rollen söker vi dig som har akademisk utbildning inom ekonomi/marknadsföring/försäljning på kandidatnivå och minst fem års erfarenhet av projektledning på en marknads- och kommunikationsavdelning eller från konsult/byråsidan, gärna med erfarenhet inom tjänstemarknadsföring. Du har erfarenhet av att arbeta med digitala plattformar och förståelse för digital marknadsföring (webb, digitala kampanjer, sociala medier, mailutskick, sökmotoroptimering o.s.v.). Du har också erfarenhet inom CRM/kundlojalitet/Customer experience, antingen på kund- eller konsult/byrå-sidan, och av medieköp.

Som person drivs du av att skapa förändring och vara nytänkande. Du behöver vara en pragmatisk och prestigelös person som kan omsätta ett strategiskt och affärsmässigt tänk till konkreta projekt och du har ett stort sinne för digitala affärer. Du är drivande och resultatorienterad samt har en god kommunikativ och relationsbyggande förmåga. Då du kommer att ha många olika kontaktytor, såväl internt som externt, behöver du vara en lagspelare med god ledarförmåga.

Merresor erbjuder en kreativ tjänst med stora kontaktytor i ett företag med god stämning och många skratt. Företaget befinner sig i en spännande tillväxt- och utvecklingsfas där du kommer att få stora möjligheter att påverka ditt dagliga arbete. Du kommer att vara en del av en internationell koncern där utvecklingsmöjligheterna är goda. Arbetsplatsen är belägen mitt i centrala Stockholm. Rollen som Ansvarig kundupplevelsen rapporterar till Marknads- och kommunikationschef och ingår i marknadsavdelningen som består av 6 anställda.

Tycker du att rollen låter intressant och vill du arbeta i ett spännande företag i tillväxt med mycket frihet under ansvar tillsammans med nyfikna och engagerade kollegor? Denna rekrytering hanteras av Duo Search. Du är välkommen med din ansökan, i form av CV och personligt brev, till info@duosearch.se. För mer information vänligen kontakta rekryteringskonsult Anna Ekeroth mobil 0739-256682. Skicka din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande, dock senast den 19 november. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.